blog how to wear your anklet bracelet 1 Αλυσίδες ποδιού και πως να τις φορέσεις - ασήμι 925

Οι αλυσίδες ποδιού (ή αλλιώς τα βραχιόλια ποδιού) είναι ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από την κοσμηματοθήκη σου. Μας έρχονται από πάρα πολύ παλιά γύρω στο 6.000 π.Χ.-3100 π.Χ. και τις συναντούμε σε πολλούς πολιτισμούς. Στην αρχαία Ινδία, οι παντρεμένες γυναίκες φορούσαν αλυσίδες ποδιού με κρεμαστά και οι άντρες τις άκουγαν όταν πήγαιναν από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Αν μεταφερθούμε στους αρχαίους αιγυπτίους, θα δούμε ότι οι αλυσίδες ποδιού έδειχναν το κοινωνικό status των γυναικών που τις φορούσαν. Τις κατασκεύαζαν από πολύτιμους λίθους και μέταλλα που έβρισκαν στη φύση και δήλωναν φορώντας τες την οικονομική τους κατάσταση και την κοινωνική τους τάξη. Οι σκλάβοι φόραγαν αλυσίδες ποδιού από δέρμα, ενώ οι εύπορες κι πλούσιες γυναίκες φορούσαν αλυσίδες ποδιού από πολύτιμα μέταλλα. Σήμερα, ο συμβολισμός έχει αλλάξει. Ενώ παλιότερα οι ελεύθερες γυναίκες φορούσαν την αλυσίδα ποδιού στα αριστερό πόδι, τώρα πια δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν έχει σημασία σε ποιο πόδι θα την φορέσεις, σε αυτό που την νοιώθεις καλύτερα!

Τις φοράμε μόνο στη παραλία, την πισίνα ή τα καλοκαιρινά πάρτυ?  Και βέβαια όχι. Τελευταία, αν παρατηρήσεις διασημότητες, όπως η Jeniffer Lopez, και  γενικότερα τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί θα δεις ότι οι αλυσίδες ποδιού είναι η νέα τάση.

Υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες, τα do’s και dont’s του πως να φορέσεις μια αλυσίδα ποδιού και θα τους αναλύσουμε παρακάτω:

Χρυσός κανόνας νούμερο 1 Φόρεσε την αλυσίδα ποδιού σε όλες τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις, την παραλία, τα πάρτυ στην πισίνα 

Χρυσός κανόνας νούμερο 2 Μη φοράς αλυσίδα ποδιού που έχει πολλά κρεμαστά επάνω και μπορεί να κάνει θόρυβο στο γραφείο, τη βιβλιοθήκη ή σε μέρη που απαιτείται ησυχία, προτίμησε αλυσίδες χωρίς πολλά κρεμαστά 

Χρυσός κανόνας νούμερο 3 Απαραίτητο αξεσουάρ στις διακοπές, οπότε μην ξεχάσεις τις αλυσίδες ποδιού όταν ετοιμάζεις βαλίτσες για διακοπές (είναι απαραίτητες για τις εμφανίσεις σου)

Χρυσός κανόνας νούμερο 4 Φρόντισε να την κουμπώσεις καλά για να μην τη χάσεις

Χρυσός κανόνας νούμερο 5 Απαιτείται μανικιούρ και όμορφα σανδάλια με την αλυσίδα ποδιού σου 

Χρυσός κανόνας νούμερο 6 Μέτρησε το μέγεθος του αστραγάλου σου για να δεις αν η αλυσίδα ποδιού είναι άνετη. Μη επιλέξεις κάποια που θα σου είναι σφιχτή

Προτίμησε ασημένιες αλυσίδες για ποιο casual look που δημιουργούν το ιδανικό look για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις στην παραλία, αλλά και το γραφείο. 

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, μην μου πεις ότι δεν θα τρέξεις στην κοσμηματοθήκη σου για να φορέσεις την αλυσίδα σου?

Και αν δεν έχεις, μπορείς να βρεις πανέμορφα σχέδια εδώ 

Καλάθι

Back to Top